مقررات زدایی و تسهیل انجام کسب‌وکار در نظام حقوقی هر کشوری، امری کاربردی و پراهمیت به حساب می‌آید. در ایران این وظیفه بر عهده هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار زیر نظر وزارت امور اقتصادی و دارایی است. این هیات به طور مستمر، نسبت به تصویب مصوبات در حوزه مذکور تلاش می‌کند در سال ۱۳۹۸، نمایندگان مجلس مصوبه‌ای تصویب کردند که مطابق آن هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار در وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل گردد.

هیات مقررات زدایی با نام کامل هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار، اعضای متعددی زیادی دارد که برخی از اعضای مهم و برجسته این هیات شامل اشخاص زیر است:
–  وزیر امور اقتصادی و دارایی
–  رییس سازمان برنامه و بودجه
–  معاون حقوقی رییس جمهور
–  روسای اتاق بازرگانی
 – رییس دیوان عدالت اداری
و…همچنین، این هیات دارای یک دبیرخانه است که در وزارت امور اقتصادی و دارایی مستقر بوده و امور مربوط به دریافت گزارش‌ها و ارسال مصوبات را انجام می‌دهد.
وظایف و اختیارات هیات مقررات زدایی به طور خلاصه در ادامه قید شده است:
– تایید عناوین مجوزهای اعلامی و سقف زمانی صدور مجوزها
– تسهیل و تسریع شرایط صدور مجوزهای کسب‌وکار
– حذف یا اصلاح بخشنامه‌ها، آیین‌نامه‌ها و… در راستای بهبود فضای کسب‌وکار
 انتشار شرایط صدور مجوزهای کسب‌وکار
و… هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار به طور معمول هر یک ماه یکبار تشکیل جلسه داده و در راستای انجام وظایف خود، مصوباتی به تصویب می‌رساند.
دستورالعمل برگزاری و نحوه اداره جلسات و اخذ تصمیمات هیأت نظارت بر مقررات زدایی و تسهیل شرایط صدور مجوزها و پروانه فعالیت‌ های اقتصادی
 


بسمه تعالی
"با صلوات بر محمد و آل محمد"
وزارت امور اقتصادی ودارایی
 


ماده 1- اصطلاحات به كار رفته در این دستورالعمل دارای معانی زیر است:
قانون: قانون اجرای سیاست های كلی اصل (44) قانون اساسی مصوب سال 1387.
هیأت: هیأت نظارت بر مقررات زدایی و تسهیل شرایط صدور مجوزها و پروانه فعالیت‌ های اقتصادی موضوع تبصره (4) ماده (7) قانون.
دبیرخانه: دبیرخانه شورای عالی اجرای سیاست های كلی اصل (44) قانون اساسی، موضوع تبصره (2) ماده (41) قانون، مستقر در معاونت امور بانكی، بیمه و شركت‌ های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی.
ماده2- جلسات عادی هیأت با دستور جلسه مشخص و با دعوت كتبی دبیرخانه، هر دو هفته یكبار در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی تشكیل می شود.
تبصره- حسب ضرورت، بنابه هماهنگی دبیرخانه با اعضای هیأت، جلسات فوق ‌العاده تشكیل می‌ شود.
ماده3- دعوت از اعضای هیأت حداقل یك هفته قبل از تشكیل جلسه از سوی دبیرخانه به عمل می‌ آید.دستور جلسه و مستندات آن به همراه دعوت‌ نامه برای اعضاء ارسال می‌ شود.
ماده4- اعضای هیأت از بین خود یك نفر را به عنوان رییس و یك نفر را به عنوان نایب رییس برای مدت یك سال تعیین می‌ نمایند.در خاتمه این مدت انتخاب مجدد به عمل می‌ آید.
تبصره- ریاست جلسات بر عهده رییس هیأت و در غیاب وی بر عهده نایب رییس هیأت است. رییس هیأت مسئول ابلاغ مصوبات و سخنگوی هیأت است.
ماده5- جلسات هیأت با حضور اكثریت اعضاء رسمیت می یابد و تصمیمات آن با رأی موافق اكثریت نسبی اعضای هیأت معتبر است.
تبصره1- دبیرخانه تصمیمات اعضاء را در صورتجلسه‌ ای ثبت و نگهداری می‌نماید و موظف است به طریق مقتضی تصمیمات هیأت را به اطلاع عموم برساند.
 تبصره2- عدم حضور هر یك از اعضای هیأت در چهار جلسه متوالی و یا شش جلسه غیر متوالی بدون اطلاع و هماهنگی قبلی در طول یك سال، پس از طرح در هیأت از سوی رییس هیأت به رییس جمهور منعكس خواهد شد.
ماده6- هیأت برای رسیدگی كارشناسی موضوعات، حسب مورد نسبت به تشكیل كارگروه‌ های تخصصی تصمیم ‌گیری می‌ نماید.نحوه فعالیت و موضوعات قابل رسیدگی در كارگروه ‌های تخصصی از سوی هیأت تعیین خواهد شد.
ماده7- حضور كارشناسان و مسئولان دستگاه ‌های دولتی و غیردولتی و اشخاص صاحب‌نظر برای شركت در جلسات هیأت، حسب موضوع مربوط، با تصمیم قبلی اعضاء و دعوت كتبی دبیرخانه مجاز است.
ماده8- دبیرخانه حسب ضرورت، عوامل كارشناسی، بررسی، بازرسی و نظارت مورد نیاز هیأت برای انجام وظایف موضوع تبصره (4) ماده (7) قانون و آیین نامه اجرایی ماده (7) قانون و اقدامات اجرایی این دستورالعمل را فراهم می‌نماید.
ماده9- این دستورالعمل در (9) ماده و (4) تبصره در تاریخ 1388/02/08 به تصویب هیأت رسیده است و هرگونه اصلاح یا تغییر در آن، با تصمیم اكثریت نسبی اعضای هیأت صورت خواهد گرفت.
تا اسفند ماه 1399 تعداد 46 جلسه از هیأت مقررات زدایی تشکیل شده است که از طریق لینک زیر امکان دسترسی به مصوبات این هیات تا آخرین جلسه ها فراهم گردیده است:
https://dotic.ir/cat/384

نوشتن دیدگاه

نظراتی که حاوی توهین یا افترا می باشند، منتشر نخواهند شد.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید