مقایسه آمار و ارقام نوسانات دلار نیما نشان میدهد که در ۱۱ ماه نخست سال ۱۴۰۱، میانگین دلار نیمایی حدود ۲۸هزار تومان بوده است.
در سال ۱۴۰۲ دلار نیما با میانگین ۳۹هزار و ۵۰۰تومان، رشد بیش از ۳۵درصدی در یک سال را به ثبت رساند. رشد دلار نیما در سالهای مذکور باعث شد روند سودسازی بنگاههای اقتصادی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایشی باشد.
این در حالی است که متوسط دلار نیما در سال جاری نسبت به سال گذشته حدود ۷درصد رشد داشته است. رشد محدود کمتر از ۱۰درصدی دلار نیما در یک سال گذشته نمیتواند هزینههای بخش حقوق و دستمزد، و افزایش قیمت حاملهای انرژی از بخش سربار را پوشش دهد که باعث کاهش سودآوری بنگاهها در سال جاری نسبت به سال گذشته میشود.
از طرفی بررسی گزارشهای سهماهه نخست سال جاری شرکتها در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، روند کاهشی سودآوری بنگاهها را بهوضوح گوشزد میکند.
در سال جاری هزینه تامین مالی بنگاهها و شرکتها افزایش قابلتوجهی پیدا کرده و به حدود ۴۰درصد رسیده است.
عواملی مانند کاهش سودآوری بنگاهها در کنار افزایش نرخ اوراق اخزا، نرخ بهره بدون ریسک و کاهش سودهای تقسیمی بنگاههای اقتصادی همه و همه وضعیت ناخوشایند بازار حال حاضر سرمایه را رقم زدند و جذابیت بازار را به عنوان مقصدی برای سرمایهگذاری کاهش دادند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.