به گزارش «نود اقتصادی» براساس آمارهای اعلامی گمرک ایران، جمع کل وصولیها و واریز به خزانه از سوی گمرک در ۱۰ ماهه امسال به رقم ۱۵۷ هزار و ۵۴۶ میلیارد تومان رسیده است.
این مقدار در ۱۰ماهه سال ۱۴۰۱ حدود ۱۲۰ همت، در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۰ حدود ۳۳.۲ همت و در ۱۰ ماهه سال ۱۳۹۹ حدود ۲۴ همت بوده است. به عبارتی، از سال ۱۴۰۰ تا ۱۰ ماهه امسال درآمدهای گمرکی نزدیک به ۵ برابر شده است.
قابل ذکر است درآمدهای گمرکی شامل ۱- حقوق ورودی وصولی کالاها به علاوه خودرو، گوشی تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار و ۲۳ ردیف درآمدی دیگر و ۲- مالیات بر ارزش افزوده وصولی است.
طبق گزارش گمرک، در ۱۰ ماهه سال جاری درآمد دولتی از بخش اول ۷۸ هزار و ۵۱۰ میلیارد تومان و از بخش دوم نیز ۷۹ هزار و ۳۵ میلیارد تومان بوده است.
جزئیات واردات ۲۰ قلم کالای اساسی در ۱۰ ماهه سال جاری/ ۲۱ میلیون تن کالای اساسی وارد کشور شد در ۱۰ ماهه سال جاری ۲۰ میلیون و ۹۳۴ هزار تن کالای اساسی به ارزش ۱۳ میلیارد و ۶۱۹ میلیون دلار وارد کشور شده است. به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، این میزان کالای اساسی وارداتی در این مدت به لحاظ وزنی دو صدم درصد افزایش و از حیث ارزش ۸.۲۴ درصد کاهش نشان می دهد. این گزارش در خصوص ۵ قلم اول کالاهای اساسی به لحاظ ارزش در این مدت میافزاید: ذرت با ۳ میلیارد و ۲۲۰ میلیون دلار، روغنهای خوراکی نیمه جامد، مایع و خام با ۲ میلیارد و ۱۶۷ میلیون دلار، انواع دانههای روغنی با یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار، برنج با یک میلیارد و ۱۱۰ میلیون دلار و گندم با یک میلیارد دلار ۵ قلم اول کالاهای اساسی بودند. این گزارش در خصوص درصد تغییرات ۵ قلم اول کالای اساسی می افزاید: در این مدت ذرت، روغنهای خوراکی نیمه جامد، مایع و خام و انواع دانههای روغنی به ترتیب ۱۲.۹۳ درصد، ۱.۶۴ درصد و ۳.۹۴ درصد افزایش و برنج ۴۶.۵۲ درصد و گندم ۳۵.۶۱ درصد کاهش نشان می دهد. بر اساس این گزارش در این مدت گوشت قرمز سبک گرم، گوشت قرمز سرد سنگین، انواع بذر، کود شیمیایی و لاستیک سنگین، در بین کالاهای اساسی در مدت یاد شده از بیشترین افزایش در ارزش برخوردار بودند. این گزارش حاکیست، چای خشک، شکر خام، برنج، گندم و حبوبات ۵ قلم کالای اساسی بودند که به لحاظ ارزش بیشترین کاهش را در بین کالاهای اساسی به خود اختصاص دادند. شایان ذکر است، مجموع کالاهای وارداتی در ده ماهه سال جاری ۳۲ میلیون و ۶۸۳ هزار تن و به ارزش ۵۴ میلیارد و ۳۵۹ میلیون دلار بوده است.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.